Projecten

Vergroten veiligheid en vergroenen straatbeeld Perikweg Enschede

Vergroten veiligheid en vergroenen straatbeeld Perikweg Enschede
Onze opdrachtgever
Stadsingenieurs gemeente Enschede
Initiatiefnemer en opdrachtgever project
Beheer en onderhoud gemeente Enschede
Tijdsbestek
November 2022 – juli 2024
raakvlakkenanalyse coördineren
Deel dit project

Wat houdt de opdracht in?

De gemeente Enschede wil de Perikweg veiliger maken en ook vergroenen. Het gaat om het traject vanaf de Singel tot aan het centrum en de Mooienhof. Stadingenieurs gemeente Enschede maakte hiervoor aan de hand van een programma van eisen een schetsontwerp.

Wat doet Civaan bij dit project?

Omdat het ontwerp van Stadsingenieurs liet zien dat de aanleg van wadi’s en de plant van nieuwe bomen volgens de oorspronkelijke plannen grote impact zou hebben op de ondergrondse infrastructuur, haalde de gemeente Civaan erbij.

Als coördinator kabels en leidingen stelden we samen met Stadsingenieurs een herzien ontwerp op. We besloten om de wadi’s naar de andere zijde van de straat te brengen, waardoor er minder kabels en leiding verlegd hoefden te worden.

Wat is het resultaat van het project?

Het nieuwe ontwerp is door de dienst Beheer en Onderhoud akkoord bevonden en de gesprekken met netbeheerders zijn inmiddels opgestart. Ook zij zijn content met het ontwerp en ze gaan enkele kabels en leidingen verleggen. Om dit in goede banen te leiden, ontvingen ze daarvoor een VTA (verzoek tot wijziging) en een VTM (verzoek tot maatregelen).