Quikscan

snelle maar zorgvuldige analyse van de ondergrond

Voor iedere opdrachtgever – overheid, netwerkbeheerder of infrabedrijf – een eerste, snelle inventarisatie van de ondergrond bij een project.

Met de Quikscan van Civaan – geen typefout, maar vernoemd naar de oprichters van ons bedrijf Pepijn en Joris Quik – krijgt u vroeg in een traject een globaal overzicht van eventuele knelpunten als het gaat om de ondergrondse infrastructuur.

De voordelen van een Quikscan

 • Raakvlakkenanalyse
  Ondergrondse infrastuctuur overzichtelijk in beeld.

 • Sneller inzicht in kosten
  Moet er door de plannen veel veranderd worden in de bestaande ondergrondse of bovengrondse infrastructuur? Dan brengt dat waarschijnlijk (hoge) kosten met zich mee. Vroegtijdig inzicht zorgt ervoor dat u uw plannen nog zo kunt aanpassen, dat de kosten beheersbaarder worden.

 • Beter overzicht om tijd en geld te besparen
  Wát ligt er in de grond? Is dit bijvoorbeeld een hogedruk gasleiding? Dan kost het niet alleen veel geld, maar ook veel tijd om die te verleggen. Beter is dan om naar een alternatief te zoeken.

 • CROW500 proof

 • Quikscan sluit naadloos aan op de onderzoeksfase in de CROW500

Wanneer kiezen voor een Quikscan?

Gemeente die een straat willen aanpakken – bijvoorbeeld bij de aanleg van nieuwe riolering -, krijgen met de Quikscan snel overzicht in de ondergrondse infra. Waar liggen kabels en leidingen? Zijn er overstekende leidingen? Wat is de leeftijd van de kabels, waar zijn de leidingen van gemaakt? En hebben die kabels door hun leeftijd of die leidingen vanwege hun materiaal, misschien extra aandacht nodig?

Moeten ze misschien op termijn vervangen worden, omdat ze bijna aan hun maximale levensverwachting zitten? En kunt u dat werk misschien niet beter naar voren halen, omdat dat op termijn voordeliger is?

Met de Quikscan leveren wij een eerste snelle, maar wel zorgvuldige, analyse van de ondergrondse infrastructuur. Een uniek product, uitsluitend geleverd door Civaan.

Hiermee vervult u direct de verplichting om in de CROW500 onderzoeksfase de gebiedsinformatie in beeld te hebben

Verwar een Quikscan niet met een tracéstudie

Waarom wordt gemeente gekozen en niet overheden en als voorbeeld een gemeente die een straat wil aanpakken?

Interesse in een Quikscan?